נתקלתם פעם בסמל הנגישות באתרים מסוימים באינטרנט?
אם תהיתם מה זה ואילו אתרים חייבים להשתמש בו – המאמר הזה יענה לכם על כל השאלות 🙂
תוסף נגישות – מה זה ואילו אתרים חייבים להנגיש?
החברה חותרת להתייחס באופן הוגן למוגבלים, ולספק להם תנאי חיים נאותים על מנת לאפשר להם שוויון בחברה. גם החוק נרתם לעניין וחותר להוביל את החברה להתייחסות הוגנת ומקדמת לבעלי מוגבלויות. בין היתר יש התייחסות לנגישות של אתרים ואפליקציות לבעלי מוגבלויות שונות, זאת במטרה לאפשר לאנשים בעלי מוגבלויות להשתמש באתרים, לקבל מידע, לבצע פעולות ולערוך הזמנות. לשם כך צריכים בעלי אתרים לבצע פעולות הנגשה לאתרים שהם מפעילים. כך יוכלו גם בעלי מוגבלויות שונות לנווט באתר בכוחות עצמם למרות המוגבלות שלהם.
להנגיש אתר, כיצד?
הנגשת אתר מתייחסת לכמה היבטים לפי מוגבלויות מסוגים שונים.
היבטים חשובים בהנגשת אתרים –
ניגוד חזותי | גודל האותיות | כתוביות במסרים קוליים
כיצד מנגישים?
כל בעל אתר צריך להנגיש את האתר שלו לכל רבדי החברה, כולל לאנשים עם מוגבלויות. לשם כך הוא יכול להיעזר בתוסף נגישות. תוסף זה מותקן על האתר והוא רץ על כל הדפים של האתר. הוא מוצג כסרגל פנימי שמופיע בכל דף באתר, והוא מאפשר לכל גולש לבצע את ההתאמות הנחוצות לו בהתאם למוגבלות שלו. למעשה יוכל המוגבל להתאים את האתר למוגבלות שלו כך שהוא יוכל לגלוש באופן שמתאים לו ולבצע את מכלול הפעולות הנחוצות בעצמו.
וודאו כי התוסף עושה את העבודה
ניתן להתקין תוסף ולסמוך עליו שהוא עושה את העבודה, אך חשוב מאוד לזכור כי התוסף אינו מותאם ספציפית לאתר שלכם, ולכן הוא עשוי שלא לבצע את ההנגשות הנחוצות שנדרש ממנו לעשות. כמו כן יש להתייחס לסיטואציות של טקסט שמוצג על גבי תמונות, כותרות שאינן מוגדרות ככותרות וכדומה. אלו עלולים להביא למצב בו אדם מוגבל לא יצליח לנווט באתר בכוחות עצמו ולבצע את פעולות הרצויות לו למרות שמותקן תוסף נגישות על גבי האתר.